Življenje je ustvarjanje

Hitri kontakt

EPIKS uredništvo
041 791 211
info@epiks-modri.net

RIPITZ INOVACIJE d.o.o.
01/ 786 02 40
031 631 857
slavko@ripitz-inovations.com

ks šalek  

Pozdravljeni! Spoznajte velenjsko Krajevno skupnost Šalek. Prepoznavni smo po srednjeveškem gradu Šalek, po katerem je poimenovana naša Šaleška dolina (kotlina). Šaleški grad so že v prvi polovici 12. st. postavili gospodje (liberi) plemiči Šaleški. Vabimo vas, da si ogledate našo predstavitev - Klikni! Spodaj: Šaleški grad (v ozadju) - sedež Urada KS Šalek, Turističnega društva Šalek, Društva upokojencev Šalek in Gasilskega društva Šalek:

SaleskiGrad_SedezKS

KS Šalek je v sodelovanju z Osnovno šolo Šalek v torek 24.10.2017 priredila čudovit KOSTANJEV PIKNIK. Začel se je ob 16. uri na šaleški tržnici pred Mercatorjem. Poročilo o prireditvi lahko preberete na spletni strani KS Šalek. Odličen kostanj in mojster peke, dobrote, ki jih je pripravila OŠ Šalek in prelepo sončno vreme so naredili, da bo dogodek ostal v prijetnem spominu krajanom, starim staršem, staršem in drugim , ki so obiskali dogodek. Dogodek je razsveselil predvsem najmlajše. Tako kot je to zapisal v svojem poročilu g. Rafael Goršek. predsednik KS Šalek, je v svojem otvoritvenem nagovoru prisotnim pozdravll sodelovanje z Osnovno šolo Šalek, in pri tem tudi poudaril, da si želi, da bi lahko ustvarili še kakšen prijeten dogodek skupaj. Enako si želimo tudi predstavniki Roll-eX. Potrudili se bomo, da bi bilo podobnih in različnih skupnih dogodkov čim več in pogosteje. Tudi soorganizator, gospa Irena Poljanšek Sivka, ravnateljica OŠ Šalek je v svojem nagovoru izpostavila pomen dogodka in druženja kot načina povezovanja in krepitve sožitja krajanov krajevne skupnosti. Seveda, dogodka se je udeležila tudi gospa Marija Brložnik, predsednica Turističnega društva Šalek, ki ob turistični promociji krajevne skupnosti ohranja kulturno dediščino, tradicijo in stare običaje ter tudi in predvsem skrbi za medsebojno povezovanje krajanov v tesnem sodelovanju z OŠ Šalek. Njen nagovor in predstavitev društva si lahko ogledate na Turistično društvo Šalek. Kar pogrešamo, zaradi celovitejšega informiranja krajanov o dogajanjih v krajevni skupnosti, in zato to tudi predlagamo, da se k obstoječim spletnim predstavitvam treh ključnih družbenih organizacij v krajevni skupnosti Šalek: Urad KS Šalek, Turistično društvo Šalek in Gasilsko društvo Šalek (in enako v drugih  krajevnih skupnosti) na obstoječem zbirnem spletišču doda še spletna predstavitev zelo pomembne četrte ključne družbene organizacija krajevne skupnosti, in sicer Društvo upokojencev Šalek, ki je sedaj sicer predstavljeno ločeno. To bo prispevalo tudi k medsebojnemu povezovanju in več skupnimi dogodki s sosednimi in drugimi organizacijami in krajani. Dogodka se je udeležil in ga v svojem nagovoru toplo pozdravil tudi g. Peter Dermol, podžupan Mestne občine Velenje. V nadaljevanju le še nekaj zabeležnih utrinkov prireditve v Šaleku:

Z leve proti desni: predsednik KS Šalek, ravnateljica OŠ Šalek, podžupan Mestne občine Velenje in tajnik KS ŠalekOrganizatorji piknika KS Šalek

G. Ilija Vasiljević je mojstersko poskrbel tako za kuhan kot pečen kostanjPiknik5_pek_KSSalek

Piknik3_KSSalek

Piknik1_KSSalek

Velenjski del Roll-eX ekipe -  Miljenko in Rok (Bremen, Nemčija)Piknik7_MiljenkoROK Bremen_KSSalek

Aleš - del Roll-eX ekipe MariborPiknik6_Roll-eXMB

Piknik4_KSSalek

V sožitju - najmlajši, starejši, kužeki...Piknik8_Sozitje_KSSalek