Življenje je ustvarjanje

Hitri kontakt

EPIKS uredništvo
041 791 211
info@epiks-modri.net

RIPITZ INOVACIJE d.o.o.
01/ 786 02 40
031 631 857
slavko@ripitz-inovations.com

eft metoda  

EFT tehnika izhaja iz spoznavnih znanosti, ki se ukvarjao z naravo razmišljanja, miselnih procesov, delovanja možganov itd. Možgani so nevronska mreža, v kateri poteka komuniciranje s pomočjo električnih impulzov. Z vsemi petimi fizičnimi čutili (vid-gledamo, sluh-slišimo, tip-tipamo, vonj-vohamo, okus-okušamo) in z opazovanjem zaznavamo in vase vnašamo signale iz okolja. 

Ustanovtelj terapevtske tehnike EFT - tehnike čustvene svobode (Emotional Freedom Techniques) oziroma "TAPKANJE" je Gary Craig. EFT metoda izhaja iz dognanj dr. Roger-ja Callahana in njegove Terapije miselnega polja (Thought Feield Therapy). Metoda temelji tudi na akupunkturi, ki je v Sloveniji medicinsko priznana. "Tapka" se s prsti na točno določene akupunkturne točke in v točno določenem zaporedju, kakor je odkril in uči avtor metode. Ob tem je sestavni del in zelo pomemben del metode tudi osredotočenje na pozitivne misli in njihovo izgovarjanje z besedami.

Danes bolj kot nekoč živimo v onesnaženem okolju. Dnevno smo izpostavljeni različnim stresnim situacijam. Dolgotrajnejši stres, vsakdanji problemi in čustvena bolečina običajno povzroči tudi fizične bolečine v telesu in pojav različnih bolezni.

Tudi v Bibliji, Janezov evangelij uči, da se VSE začne z besedo, mislijo.

Za lažjo predstavo: vse se zgodi v treh korakih:

1. negativna misel (problem, medsebojni konflikt, nerazumevanje) povzoči 

2. energijsko neravnovesje v organizmu, ki potem povzroči druge slabe misli in

3. negativno čustvo (emocije) in nerazpoloženje. Začarani krog se podzavestno ciklično nadaljuje; vse bolj snaži notranje energijesko neravnovestje organizma, in povečuje psihično in duševno obremenitev, črnogledost ...do pojava bolezni.

Vzrok za vsa negativna čustva je torej negativna misel. Z EFT metodo ali "TAPKANJEM" se enostavno, učinkovito in uspešno osvobodimo, znebimo čustvene odvisnosti.

V Sloveniji je EFT metodo zelo razširjena in jo prakticira mnogo medicinsko-rehabilitacijskega osebja in njihovih društev. Spodaj imate na voljo brezplačen originalen, eden prvih izvirnih priročnikov samega avtorja metode.

OPOZORILO: Priporočamo vam, da kljub enostavnosti in razširjenosti metode v praksi sami in nepoučeni metode ne uporabljate brez pomoči izkušenega in licenciranega terapevta.

VIDEO - KAJ JE EFT?